Βιογραφικό

Ψυχολόγος, Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου

H Δανάη Παπαδοπούλου Λιασή είναι Ψυχολόγος (BSc), απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (αρ. άδειας: 5662/16-12-2021). Έχει εκπαιδευτεί στη Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία (Pgd) στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στις Κλινικές Δεξιότητες με βάση το Γνωσιακό Αναλυτικό Μοντέλο και την Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία του Ινστιτούτου Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Ακόμη, είναι τελειόφοιτη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (MSc) Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει ολοκληρώσει τη Μετεκπαιδευτική μονοετή Επιμόρφωση στις Δεξιότητες και Τεχνικές του Γνωσιακού Συμπεριφορικού Μοντέλου στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης σε συνεργασία με το Ψ.Ν.Α Δρομοκαΐτειο.  

Εκπαιδεύτηκε στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-learning) «Ειδική Αγωγή: Διεπιστημονικές Πρακτικές Σύγκλισης» του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ενώ έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στο Πρόγραμμα «Παιγνιοθεραπεία: Θεωρητικές Προσεγγίσεις, Πρακτικές Εφαρμογές και Βιωματικές Ασκήσεις» στο ίδιο πλαίσιο. Παράλληλα, παρακολουθεί σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια που διεξάγονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει διεξαγάγει την πρακτική της άσκηση στον Δήμο Μεταμόρφωσης, χορηγώντας και αναλύοντας ερωτηματολόγια κατάθλιψης και τεστ άνοιας, παρέχοντας παράλληλα στήριξη και νοητική ενδυνάμωση μέσω ασκήσεων πολλών ειδών στα σοβαρά περιστατικά. Επιπροσθέτως, έχει εργαστεί σε κέντρο ειδικών θεραπειών για 2 έτη προσφέροντας συμβουλευτική σε γονείς και ψυχική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους. Παράλληλα εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικο πληθυσμό από το 2020 έως και σήμερα.

Η ίδια πιστεύοντας πως είναι απαραίτητο προσόν για κάθε ειδικό ψυχικής υγείας είναι σε ομαδική και ατομική θεραπεία από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και σήμερα. Ακόμη, εποπτεύεται 2 φορές τον μήνα από τον διευθυντή του Ινστιτούτου Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, Σταύρο Χαραλαμπίδη.

Τη δεδομένη περίοδο πραγματοποιεί συνεδρίες ενηλίκων και εφήβων, διαδικτυακά και δια ζώσης και είναι επιστημονική συνεργάτιδα στο κέντρο ψυχοθεραπείας In Between, Ευρυτανίας 13, Αμπελόκηποι (πλησίον μετρό Πανόρμου).

Τέλος, είναι μέλος του International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy (IARPP) και του American Group Psychotherapy Association (AGPA).